BIJNA ENERGIE NEUTRAAL (BEN-woningen)

Al van bij de start in 2017 bouwt DUIN CONSTRUCT enkel BEN-woningen. Bijna Energie Neutraal. Daardoor zijn je energiefacturen minder hoog en kom je ook in aanmerking voor kortingen op de onroerende voorheffing van 50% tot 100% gedurende de eerste 5 jaar. Meer info vind je hieronder bij “korting op onroerende voorheffing”. Voor alle details over BEN-woningen kan je terecht op www.iedereenben.be

S-PEIL EN E-PEIL

Huizen van DUIN CONSTRUCT zijn volledig in orde met de regelgeving rond S-peil en E-peil. Voor bouwaanvragen van 2022 mag het S-peil van de wooneenheid maximaal S28 zijn. In 2022 is er nog een overgangsperiode. Een woning mag nog een S-peil van S31 hebben, indien het E-peil van de woning maximaal E25 bedraagt.

Het E-peil van de wooneenheid mag maximaal E30 zijn. Doorgedreven isolatie inspanningen, zorgen ervoor dat al onze woningen energiezuinig zijn met een E-peil tot maximum 30, maar meestal 20 of lager.

ISOLATIE DAK, MUREN, VLOEREN, RAMEN, GLAS EN DEUREN

Het gebruik van de aanbevolen isolatie voor dak, muren en vloeren en van hoogrendementsglas zorgen voor minder energieverbruik, waardoor je flink kan besparen op je verwarmingsfactuur. Je huis is niet alleen zalig warm tijdens de wintermaanden. Het blijft ook heerlijk koel tijdens de zomer.

Meer info over dak- en vloerisolatie...
Meer info over muurisolatie...
Meer info over ramen, glas en deuren...
VENTILATIE

Een goed geventileerde woning zorgt voor een betere levenskwaliteit. Voor een BEN-woning is er keuze uit 4 ventilatiesystemen:

  • Systeem A: natuurlijke toevoer en natuurlijke afvoer
  • Systeem B: mechanische toevoer en natuurlijke afvoer
  • Systeem C: natuurlijke toevoer en mechanische afvoer
  • Systeem D: mechanische toevoer en mechanische afvoer
Meer info over ventilatie...
VERWARMING EN HERNIEUWBARE ENERGIE

Door het gebruik van voldoende hernieuwbare energietechnieken, kan je een korting bekomen op de onroerende voorheffing. Hernieuwbare energietechnieken zijn o.a. een warmtepomp, een biomassa installatie (houtketel), een aansluiting op een net voor stadsverwarming of -koeling en een participatie in een hernieuwbaar energieproject. De 2 meest gekende opties om een minimumaandeel van hernieuwbare energie te bekomen, zijn de installatie van een zonneboiler en een pv-installatie (zonnepanelen).

Meer info over verwarming en hernieuwbare energie
KORTING OP ONROERENDE VOORHEFFING

Bouwaanvragen 2022: Voor energiezuinige woningen met een E-peil van maximaal 20, ontvang je 50% korting op de onroerende voorheffing en dit gedurende 5 jaar. Voor woningen met een E-peil van 10 word je 5 jaar 100% vrijgesteld van onroerende voorheffing.

Meer info over korting op onroerende voorheffing...
TOP

Deze website gebruikt cookies. Cookiebeleid Ik ben akkoord