BIJNA ENERGIE NEUTRAAL (BEN-woningen)

Duin Construct bouwt al van bij de start BEN-woningen: Bijna Energie Neutraal. Dankzij een E-peil van 30 zijn je energiefacturen minder hoog en krijg je een korting op de onroerende voorheffing van 50% tot 100% gedurende 5 jaar. Alle details omtrent BEN, vind je hier: www.iedereenben.be

E-PEIL 20 EN 30

Doorgedreven isolatie- en E-peil inspanningen zorgen ervoor dat al onze woningen energiezuinig zijn met een E-peil vanaf 20 tot maximum 30.

ISOLATIE DAK, MUREN, VLOEREN, RAMEN, GLAS EN DEUREN

Het gebruik van de aanbevolen isolatie voor dak, muren en vloeren en van hoogrendementsglas zorgen voor minder energieverbruik, waardoor je flink kan besparen op je verwarmingsfactuur. Je huis is niet alleen zalig warm tijdens de wintermaanden. Het blijft ook heerlijk koel tijdens de zomer.

Meer info over dak- en vloerisolatie...
Meer info over muurisolatie...
Meer info over ramen, glas en deuren...
VENTILATIE

Een goed geventileerde woning zorgt voor een betere levenskwaliteit. Voor een BEN-woning is er keuze uit 4 ventilatiesystemen:

  • Systeem A: natuurlijke toevoer en natuurlijke afvoer
  • Systeem B: mechanische toevoer en natuurlijke afvoer
  • Systeem C: natuurlijke toevoer en mechanische afvoer
  • Systeem D: mechanische toevoer en mechanische afvoer
Meer info over ventilatie...
VERWARMING EN HERNIEUWBARE ENERGIE

Door het gebruik van voldoende hernieuwbare energietechnieken, kan je een korting bekomen op de onroerende voorheffing. Hernieuwbare energietechnieken zijn o.a. een warmtepomp, een biomassa installatie (houtketel), een aansluiting op een net voor stadsverwarming of -koeling en een participatie in een hernieuwbaar energieproject. De 2 meest gekende opties om een minimumaandeel van hernieuwbare energie te bekomen, zijn de installatie van een zonneboiler en een pv-installatie (zonnepanelen).

Meer info over verwarming en hernieuwbare energie
KORTING OP ONROERENDE VOORHEFFING

Voor energiezuinige nieuwbouwwoningen met een E-peil van maximaal 30, ontvang je 50% korting op de onroerende voorheffing en dit gedurende 5 jaar. Voor woningen met een E-Peil van 20 word je 5 jaar 100% vrijgesteld van onroerende voorheffing.

Meer info over korting op onroerende voorheffing...
TOP

Deze website gebruikt cookies. Cookiebeleid Ik ben akkoord